Hovedformålet med boligfoto er å dokumentere boligens innhold og løsninger. Bildene skal fremheve boligens unike salgspoeng på en måte som skaper interesse hos boligkjøperen, og gir liv til boligdrømmen. I denne sammenheng er det viktig å skape en god bildeserie.

Variansjon i en bildeserie skaper engasjement
Bildeserien skal ha en god flyt og vise en helhet for å skape interesse hos den som ser bildene. Fotografen må derfor lage og ha en plan for hvordan bildeserien i boligen skal legges opp. Bildeserien skal inneholde både dokumentariske og stemningsbilder samtidig som det må være en god sammenheng mellom bildene.

De dokumentariske bildene skal si noen om størrelsen på rommene, lysflater, døråpninger og standard på overflater. De skal videre vise hvordan rommene henger sammen og presentere eventuelle fastbygd inventar og unike løsninger.

Der de dokumentariske bildene snakker til den logiske delen av hjernen vil stemningsbilder på sin side sette i gang følelser. Stemningsbildene har som hensikt å skape et engasjement og hjelpe oss til å se for oss hvordan det vil være å bo i den konkrete boligen som presenteres. Disse bildene skal også gi en pause, og gi hjernen en mulighet til å jobbe med begge hjernehalvdeler. Stemningsbilder er med på å gi boligen en eksklusivitet.

Variasjonen mellom dokumentariske og stemningsbilder gjør det mer spennende å se igjennom bildene. De skal få det deg til å ønske å se mer og gå å på visning!
Størrelsen på en bildeserie avhenger av flere ting blant annet størrelsen på boligen, standard og boligeiers eget ønske.

Les mer om Inviso sine boligfoto-tjenester her