Boligfoto skal dokumentere og presentere boligens løsninger og fremme de unike salgspoengene. Formålet er å skape interesse hos potensielle kjøpere og gi liv til boligdrømmen.

De dokumentariske bildene skal vise hele rommet, hvordan dette kan møbleres og brukes. Vidvinkel-bildene med mye blitz som mange kanskje husker fra noen år tilbake, er nå nedtonet og erstattet med flere stemningsskapende bilder. Disse bildene har en bedre effekt i den visuelle markedsføringen av boligen.

Stemningsskapende bilder skal vekke følelser og gi liv til boligdrømmen når vi er på utkikk etter et nytt sted å bo.

Disse bildene tas med det vi kaller tettere utsnitt og viser gjerne delikate interiørdetaljer. Interiørdetaljene kan være bygningsmessige innredninger og unike detaljer eller rene komposisjoner som boligstylister har satt sammen.

Foto: Arve Gravdal

Stemningsskapende bilder er noe vi kjenner igjen fra boligmagasiner og nå også i stor grad på instagram. Disse bildene skaper også gode pauser når vi blar oss gjennom bildekaruseller.

Boligfotografene bestreber å holde en god balanse mellom disse to metodene når de tar bilder og skal presentere en bolig. Noen bilder klarer å fange begge deler. Det er nettopp dette som krydrer fotografens hverdag – jakten på de gode motivene og detaljene!

Les mer om fototjenester av Inviso her